La Mancomunitat Penedès-Garraf continua creixent al Baix Penedès

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00

Amb la nova adhesió de La Bisbal del Penedès són ja 35 els municipis de les comarques penedesenques i del Garraf que integren aquest ens supramunicipal.

Aquest dilluns l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf va aprovar l’adhesió de La Bisbal del Penedès com a nou membre d’aquest ens supramunicipal.  Es tracta del segon municipi de la comarca del Baix Penedès que s’incorpora a la Mancomunitat, i se suma a una llista que integren ja 35 municipis de les comarques penedesenques i el Garraf.

La Bisbal del Penedès s’adhereix en aquesta primera etapa als serveis mancomunats d’Educació Ambiental  i el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD). El seu representant municipal ja tindrà veu i vot de ple dret a partir de la propera assemblea.

El president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, va expressar la seva satisfacció per aquesta nova incorporació, que suposa un pas endavant per a l’ens en la seva voluntat d’avançar i col·laborar amb els municipis de la comarca del Baix Penedès, i reforça l’estratègia de consolidar una autèntica estructura de vegueria al territori des de la marca Mancomunitat.

Impulsar polítiques energètiques i de gestió forestal

Una altra de les qüestions destacades de la sessió va ser l’aprovació per a la implantació definitiva d’un nou Servei de gestió forestal i energia. Entre els objectius, destaquen la voluntat de liderar, des d’un model mancomunat i compartit, les polítiques en matèria de prevenció d’incendis i una gestió forestal sostenible, posant en valor el patrimoni natural i desenvolupar nous models energètics renovables i menys depenents dels combustibles fòssils. En aquest sentit, l’aposta de la Mancomunitat és clara: impulsar la vegueria com a una de les regions capdavanteres al país en aquesta matèria.

La sessió també va incloure, entre d’altres acords, els convenis amb l’Ajuntament d’Olèrdola per a la gestió de gats del municipi a través del CAAD, i amb la Federació de les ADF del Penedès-Garraf per al desenvolupament de tasques de prevenció d’incendis, unificant en un sol conveni el sistema de càmeres de videovigilància forestal i la màquina desbrossadora que es va adquirir per a la neteja i obertura de franges forestals.

Tal i com es va avançar en l’anterior sessió, en aquesta assemblea es va aprovar la conversió del servei de prevenció de drogodependències a servei municipal d’ens comarcal. A partir de l’1 de gener, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès passarà a gestionar aquest servei, integrant-lo al Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres drogues (SAFAD), a més de la coordinació dels plans de drogues municipals.

Ordenances fiscals

L’Assemblea també va donar llum verda a l’aprovació de les ordenances fiscals de l’ens per al 2021, que regulen els preus i taxes dels diferents serveis que presta la Mancomunitat i que no estan subjectes a quotes.

Per la seva banda, el vicepresident de l’àrea d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Miquel Delgado, va donar compte en aquesta Assemblea de la seva renúncia al càrrec per motius personals. En la seva intervenció va agrair al personal i representants polítics de la institució la feina que s’ha dut a terme tant en l’anterior com a l’actual mandat.

El president, Sergi Vallès, va agrair en nom de la Mancomunitat la feina feta en el govern al llarg dels anys i va anunciar que en els propers dies es donarà a conèixer la nova composició del govern de la institució i el nou responsable de l’àrea que ha quedat vacant.

Darrera actualització: 25.11.2020 | 07:22