La Granada reivindica l’aprofitament alimentari

Dilluns, 5 de desembre de 2022 a les 09:00

La Granada diu 'Stop Malbaratament’ i es suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per evitar que aliments encara útils, acabin a les escombraries.

A partir de dilluns 12 de desembre es penjaran banderoles i cartells sobre l’aprofitament en diverses ubicacions del municipi per sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica. Així mateix, les educadores de la Mancomunitat visitaran tots els establiments de restauració de La Granada, per informar sobre quines actuacions poden fer per evitar malbaratar aliments a les seves cuines i promoure alhora entre la seva clientela l’hàbit de demanar els àpats sobrants.

Divendres 16 de desembre, de 17 a 20 hores al Centre Cívic, la cuinera Gemma Riera impartirà un taller de cuina “batch cooking” per explicar aquesta tècnica i donar consells que permeten evitar el malbaratament alimentari, com planificar els àpats abans d’anar a comprar, ajustar les racions segons la gana que es té o bé si sobra menjar en aquell àpat, aprofitar-lo per un altre moment o bé congelar-lo en porcions individuals. El taller és gratuït, no cal fer inscripció prèvia i es lliuraran als assistents bosses de reixeta reutilitzables per fomentar la compra a granel i prevenir la generació de residus.

La Mancomunitat ha publicat a Youtube la cançó Stop Malbaratament per potenciar l'aprofitament alimentari i recorda alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta.

Per ampliar informació sobre com evitar el malbaratament es poden visitar les pàgines web stopmalbaratament.mancomunitat.cat  i www.somgentdeprofit.cat de l’Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 14:29