La contractació creix al voltant d’un 25% al maig a l’Alt Penedès i el Garraf

Divendres, 9 de juny de 2023 a les 09:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe de resultats del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf corresponent al mes de maig.

L’atur va baixar el mes passat dues dècimes a l’Alt Penedès, situant la xifra de desocupats en 4.894 persones i la taxa en el 9,14%. Els sectors en què més s’ha evidenciat aquest descens han estat la indústria, amb un 3,9%, i l’agricultura, i la desocupació també va caure entre totes les franges d’edat dels menors de 45 anys. Aquesta xifra consolida un darrer trimestre de reducció sostinguda de l’atur.

Pel que fa a la creació d’ocupació, al maig es van formalitzar 3.023 nous contractes, un 24,3% més que a l’abril. Una quarta part es van generar a la indústria, mentre que el 59% es van signar al sector serveis. En termes absoluts, es recuperen les xifres de contractació del primer trimestre de l’any, després de la lleugera davallada registrada a l’abril.

A la comarca del Garraf l’atur es va encongir al maig més de cinc dècimes i, a més, per tercer mes consecutiu, deixant la xifra total en 7.577 persones, amb una taxa del 10,44%. Va baixar en tots els sectors de producció i en totes les franges d’edat a excepció dels majors de 55 anys.

El mes passat es van signar 2.751 contractes, un 26,2% més que a l’abril, amb un sector serveis que va concentrar el 87,5% de les noves formalitzacions. Suposa la millor xifra absoluta i la millor variació intermensual des de setembre de 2022.

Podeu consultar l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 08:59