La campanya Practica el Reciclatge continua a Torrelavit i Vilafranca

Dimecres, 5 de gener de 2022 a les 08:00

La campanya de sensibilització ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf “Practica el Reciclatge”, que va arrencar la tardor passada a diversos municipis del territori, continua desplegant-se aquest mes de gener a Vilafranca del Penedès i Torrelavit.

Torrelavit prendrà el testimoni d’aquesta iniciativa que proposa a la ciutadania sumar-se al repte de millorar els índexs de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant algunes accions molt reconeixibles de la pràctica esportiva.

La setmana del 10 de gener s’han programat dos tallers escolars en què, mitjançant un joc cooperatiu, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge. També el divendres 14 s’instal·larà un punt informatiu en què es brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

La segona quinzena de mes, la campanya “Practica el Reciclatge” es traslladarà a Vilafranca. Del 18 al 28 de gener s’instal·laran punts informatius a diverses ubicacions del municipi en què els veïns i veïnes podran participar a diversos reptes i jocs de reciclatge, amb l’oportunitat d’endur-se diversos premis.

A més de banderoles i cartelleria, al llarg de la campanya es personalitzaran unes bateries de contenidors per transformar-los en uns camps de futbol per marcar un «gol» als residus. També es distribuirà una postal informativa als domicilis, tot i que a Vilafranca es farà arribar als centres educatius perquè l’alumnat la personalitzi abans de fer-la arribar a casa amb el missatge sobre la necessitat de reciclar.

Les xarxes socials d’ambdós Ajuntaments desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, així com el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus.

Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per a que es sumin al repte de reciclar més i millor, i es farà especial informació en relació a la correcta separació del paper i cartró, una fracció que registra un alt índex d’impropis als municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, quasi del 25%.

Darrera actualització: 05.01.2022 | 10:35