La caiguda de l’atur assoleix al setembre la millor xifra a l’Alt Penedès i el Garraf en els darrers 12 mesos

Divendres, 6 d'octubre de 2023 a les 09:00

La contractació registra en el darrer mes un creixement notable a ambdues comarques.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el darrer informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, que han tancat el darrer mes de setembre amb molt bons resultats pel que fa a la desocupació i la creació de llocs de treball.

L’atur es va reduir el mes passat en 31 persones a l’Alt Penedès, una mica més de sis dècimes que deixen el número de persones aturades a la comarca en 4.796, la xifra més baixa en els darrers 12 mesos en termes absoluts i que deixen la taxa en el 8,9%.

L’avançament del final de la campanya de verema va contribuir al fet que el sector agrícola fos l’únic en què l’atur va pujar, amb un 13% en relació amb l’agost. Per franges d’edat, la caiguda de l’atur es va concentrar entre els 25 i els 44 anys, assolint gairebé el 6%.

Respecte a l’ocupació, al setembre es van signar fins a 3.553 contractes a l’Alt Penedès, un 14% mes que a l’agost i que representa també el millor resultat absolut des de novembre. Aquesta important dada de noves formalitzacions es va repartir principalment entre el sector serveis, amb una mica més del 59% i la indústria, amb el 27,5%.

Més notable ha estat la caiguda de l’atur al Garraf, que va caure en 138 persones, un 1,8%, i que torna a situar la taxa d’atur a la comarca per sota del 10%, amb un total de 7.284 persones desocupades, el millor registre en aquest apartat en un any. A més, aquest descens es va fer evident en tots els sectors de producció i franges d’edat, a excepció dels menors de 25 anys, en què va créixer un 3,4%.

La contractació es va disparar un 30,2% en relació amb l’agost, amb 2.587 noves formalitzacions. El sector serveis, com és habitual, va ser el principal impulsor dels nous contractes de treball a la comarca, aglutinant el 84,15%, i un 10,6% a la indústria.

Podeu consultar més informació i les dades completes a l’apartat del Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 06.10.2023 | 10:54