Important baixada de l’atur i notable augment de la contractació

Dimecres, 8 de juny de 2022 a les 09:00

El mes de maig reporta les millors xifres dels darrers 9 mesos en relació a l’atur i contractació a l’Alt Penedès i Garraf.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe amb les dades del mercat de treball corresponents al mes de maig, que deixen dades molt positives en relació a la recuperació de l’economia i el sistema productiu a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf.

L’atur va registrar a l’Alt Penedès un descens del 4,5% que ha deixat la taxa d’atur en el 9,7%, quatre dècimes menys que a l’abril, i un total de 4.868 persones desocupades, la millor xifra en un any. La caiguda intermensual més important s’ha donat al sector de l’agricultura, amb més d’un 18%, seguit de la construcció (-6%). El retrocés de l’atur també s’ha evidenciat amb força a totes les franges d’edat.

La contractació, per la seva banda, va experimentar un augment en relació al mes anterior del 40,1%, amb 3.688 formalitzacions, un 40% dels quals contractes indefinits. Els serveis van concentrar gairebé la meitat d’aquests contractes (48,4%), seguit de la indústria amb un 32%. Esdevé aquest el millor resultat intermensual en els darrers 12 mesos, amb un miler de contractes més que a l’abril.

L’atur també va caure al voltant del 4,5% al Garraf, establint un total de 7.576 persones desocupades i una taxa que al maig baixa mig punt fins a assolir l’11,7%, en la que és la millor dada intermensual en els darrers nou mesos. L’agricultura i la indústria han estat els dos sectors on més s’ha notat aquesta disminució de l’atur i, pel que fa a les franges d’edat, baixa especialment entre els menors de 25 anys (-12,7%).

La contractació per la seva banda, va augmentar més d’un 22%, amb un total de 3.230 contractes de treball signats al maig. Com és habitual, el sector serveis ha impulsat aquesta dinamització amb més del 87% dels contractes. Aquesta és el millor balanç intermensual des del mes de setembre de l’any passat.

Podeu consultar tota la informació i estadístiques a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf, dades.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 08.06.2022 | 09:34