Formació sobre la gestió pública dels animals abandonats

Dijous, 30 de març de 2023 a les 14:00

Aquest dimarts el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha organitzat una jornada formativa adreçada a treballadors municipals i càrrecs electes dels ajuntaments que sol·liciten els serveis del centre.

La benvinguda d’aquesta sessió ha anat a càrrec de l’Abigail Garrido, vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que ha convidat als assistents a «treballar plegats per aconseguir que els animals que recollim en els municipis, que han estat abandonats, estiguin el mínim de temps possible al CAAD». En la jornada s’han explicat els protocols de treball que segueix el centre així com les dades d’activitat del centre, amb les xifres de recollides i sortides d’animals i el detall dels circuits que segueixen els animals abans i després d’arribar a les seves instal·lacions.

Ana Martínez, directora tècnica veterinària del CAAD, ha obert la primera xerrada de la jornada oferint una diagnosi sobre la situació del centre i els serveis que s’ofereixen als animals i els seus propietaris així com als ajuntaments.

Laia Garcia, advocada especialitzada en dret dels animals, i la veterinària-etòloga Valentina Mariotti, especialitzada en comportament animal, han introduït aspectes jurídics en relació amb la tinença responsable i la gestió d’animals abandonats o en situació de maltractament.

Renata Bedós, cap del servei, ha estat l’encarregada de fer la cloenda de la jornada, després d’un torn obert de precs i preguntes.

 

Darrera actualització: 31.03.2023 | 11:32

Imatges