Èxit de la Jornada del CAAD Penedès per tractar la nova llei de benestar animal

Dijous, 30 de novembre de 2023 a les 10:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha organitzat amb èxit una jornada de presentació dels serveis i protocols d’actuació del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) i els reptes que implica l'aplicació de la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals.

La jornada va tenir lloc dimarts 28 de novembre, a la Fassina de Vilafranca del Penedès i va reunir electes i personal municipal dels ajuntaments membres de la Mancomunitat a qui es van presentar els protocols d'actuació i serveis que ofereix el centre per assegurar una gestió responsable dels animals abandonats. Gran part de la jornada es va centrar en els desafiaments legals i pràctics que suposa per a centres d’acollida i ajuntaments l’entrada en vigor de la nova Llei 7/2023, oferint una anàlisi d’aquesta legislació i apuntant els canvis que comportarà a l’hora de gestionar els animals de companyia.

Esther Marmaneu, vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf va destacar el compromís del CAAD Penedès amb el benestar animal i va reafirmar la col·laboració estreta del centre amb els ajuntaments adherits al servei “sortim d’aquesta jornada encara amb molts dubtes que s’hauran d’aclarir quan aprovin el reglament previst a la pròpia llei, però és un principi per començar a treballar i abordar aquests reptes de manera conjunta”.

La sessió també va comptar amb les intervencions de la cap del servei del CAAD Penedès, Renata Bedós, la directora tècnica veterinària del centre, Ana Martínez, l'advocada especialitzada en dret animalista, Laia García i Valentina Mariotti, veterinària etòloga.

Darrera actualització: 04.12.2023 | 14:41