Entra en funcionament la nova deixalleria de Cubelles

Dilluns, 28 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest divendres 25 de novembre ha entrat en funcionament les noves instal·lacions de la deixalleria municipal de Cubelles després de la reforma efectuada al llarg de 4 mesos.

Les obres de remodelació i modernització de la deixalleria tenen l’objectiu de millorar la confortabilitat i usabilitat de les seves instal·lacions, oferint un accés més àgil i autònom a les persones usuàries.

Les obres han permès incrementar la capacitat d’emmagatzematge dels residus i  optimitzar la distribució dels elements fixes i estructurals, reforçant l’enllumenat de l’espai i la senyalització del recinte.

Entre les noves construccions destacar el nou magatzem de residus especials i d’aparells elèctrics i electrònics, la nova caseta per al personal de la deixalleria, la nova zona de porxada i una plataforma elevada d’aportació de residus que facilita la mobilitat de càrrega i descàrrega dels vehicles quan van a dipositar residus.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la participació del president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, com a gestora de l’equipament així com de l’alcaldessa de la localitat, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, va destacar la importància de “reciclar, tant per motius mediambientals com per l’elevat cost que té la gestió dels residus tant pel cost energètic com dels cànons de la UE”. En aquest sentit, també va destacar que la deixalleria de Cubelles, com les noves que es remodelin properament al territori, tindrà una gestió de “tot allò que va a les andròmines, perquè es puguin reutilitzar reduint així allò que vagi als abocadors”. La Mancomunitat Penedès-Garraf està impulsant un nou model de deixalleries municipals, en línia amb l’equipament cubellenc, que aposta per instal·lacions més funcionals i que permetin potenciar la reutilització dels residus en els propers anys.

Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, va destacar la importància “de disposar d’unes instal·lacions més eficients, on podrem gestionar més quantitat de residus i de manera més ordenada”. Tot i aquestes millores, el Consistori cubellenc espera que la Mancomunitat completi la licitació de la gestió de les deixalleries del territori, en la que treballa. “Tenim un número d’usuaris molt elevat, una de les que més de tota la Mancomunitat. Amb la nova licitació tindrem un millor control d’accessos, perquè ens hem trobat que ve gent no empadronada a Cubelles que li és més fàcil portar els residus aquí que al seu poble d’origen”, explica Hugué.

Per la seva banda, Fonoll va destacar que “tot i l’espai és el mateix, s’ha optimitzat molt i és un espai pioner a la comarca a la que no li manca de res, fins i tot un espai per a reciclar residus que pot generar llocs de treball”.

L’horari d’atenció al públic de les noves instal·lacions és de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i la tarda dels dijous també de 15 a 19 hores. Els dissabtes, l’horari és de 9 a 13 i de 15 a 19 hores. La deixalleria es troba ubicada a l'Av. Onze de Setembre, s/n (cantonada amb C. Clot del Bassó) i el telèfon és el 663 76 96 94.

Les obres han suposat una inversió de 205 mil euros, finançats conjuntament per l’Ajuntament, que n’ha aportat una mica més de la meitat del cost, prop de 106 mil euros, i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que ha participat amb la quantitat restant, mitjançant una subvenció atorgada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, com a entitat gestora del servei.

Darrera actualització: 28.11.2022 | 12:15

Imatges