El Servei de Laboratori reprèn les visites sanitàries als establiments minoristes d’alimentació
Entre els punts de control, es revisen les recomanacions per evitar el contagi de la COVID-19
Mitjançant les tècniques de seguretat alimentària del servei de Laboratori, la Mancomunitat Penedès-Garraf realitza visites en els establiments minoristes d’alimentació dels ajuntaments que ho sol·liciten, per conèixer l’estat de l’establiment i les pràctiques que es realitzen, i que els seus responsables puguin esmenar les conductes inadequades i realitzar les millores necessàries. Es tracta majoritàriament de visites a supermercats, peixateries, carnisseries, forns, fruiteries, establiments de menjar preparat, bars i restaurants. La Diputació de Barcelona finança part d’aquestes actuacions.
Les inspeccions es realitzen de manera concertada, per assegurar la presència del propietari de l’establiment i disposar del temps necessari que requereix revisar tots els punts de control que estableix la normativa. En aquest moments, i fruit de la situació de pandèmia, es fa especial atenció a les noves mesures que la crisi sanitària per la COVID-19 ha obligat a implementar.
Després de cada inspecció es redacta un informe de l’establiment, detallant les deficiències en matèria de sanitat que s’hi puguin haver detectat, es valora el seu risc sanitari utilitzant un protocol específic, i se li assigna el número de registre sanitari municipal que identificarà a l’establiment i permetrà als ajuntaments definir el seu pla de vigilància i control sanitari.