El mes de juny porta les millors xifres d'aturats en un any a l'Alt Penedès i el Garraf

Dilluns, 10 de juliol de 2023 a les 10:00

L’atur cau per quart mes consecutiu i augmenta la generació de llocs de feina.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf  presenta el darrer informe mensual del mercat laboral a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, que deixa unes dades notablement positives al mes de juny, amb una bona empenta pel que fa a l’ocupació i una contracció sensible de l’atur.

A l’Alt Penedès l’atur va caure un 1,7% al juny, deixant la xifra de desocupats en 4.808 i la taxa en el 8,99%. La disminució va tenir incidència en totes les franges d’edat, especialment entre els menors de 34 anys, i per sectors, de manera més destacada en la indústria i la construcció. Aquestes dades permeten encadenar quatre mesos consecutius de baixada i obtenir les millors dades absolutes en el darrer any a la comarca.

La contractació, per la seva banda, es va enfilar fins als 3.260 nous contractes, un 7,8% més que al maig, i que en termes absoluts representa el segon millor mes en què portem de 2023. El sector serveis va concentrar gairebé dos de cada tres noves contractacions (65,03%) i un 28% la indústria.

També al Garraf l’atur va disminuir un 2,36%, amb un total de 7.398 persones desocupades i una taxa que se situa en el 10,22%, dues dècimes menys que al maig. L’atur va minvar a tots els sectors de producció, de manera més notable a l’agricultura (-7,3%) i en totes les franges d’edat, destacant entre els menors de 34 anys (-14,55%). Per quart mes consecutiu s’aprimava l’atur a la comarca, assolint les millors xifres globals des de juliol de 2022.

El mes de juny va resultar també molt positiu en la creació d’ocupació, amb un increment del 16,2% sobre el maig i un total de 3.197 nous contractes. El sector serveis va catapultar aquestes xifres, acumulant més del 90% de les formalitzacions.

Podeu consultar l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 10.07.2023 | 11:56