El mes de febrer s’acaba amb una reducció de l’atur a l’Alt Penedès i un augment de la contractació al Garraf

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 08:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe del mercat de treball a l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al mes de febrer, amb dades sobre la situació de l’atur i la contractació que plasmen unes dinàmiques diverses a una i altra comarca.

A l’Alt Penedès s’ha registrat una sensible caiguda de l’atur de quasi dos punts, deixant la xifra d’aturats en 5.078 persones i una taxa del 10,16%. Tots els sectors van reduir la desocupació el mes de febrer, a excepció de l’agricultura, que va registrar un augment de quasi el 26%. En totes les franges d’edat va descendir, descomptant  els menors de 25 anys, que va augmentar un 7,2%. Aquestes xifres consoliden un bon inici de 2022 a la comarca amb dos mesos consecutius de reducció de l’atur.

La contractació, per contra, va patir al febrer un lleuger retrocés del 7,4% en relació al gener. Dels 3.140 contractes formalitzats a la comarca, quasi un 60% es van registrar al sector de la construcció i un 32% a la indústria.

Al Garraf l’atur va incrementar-se al febrer un 1%, situant el número de persones desocupades en 8.000 i augmenta una dècima la taxa d’atur fins a deixar-la en el 12,3%. Aquestes dades trenquen el cicle trimestral de descens iniciat al novembre i suposa la pitjor variació intermensual dels darrers 12 mesos.

La contractació va augmentar un 5,8%, amb un total de 2.643 contractes formalitzats al febrer. El sector serveis va ser de nou, l’aglutinador del gran gruix de noves formalitzacions, amb un 85,7%, seguit de la indústria amb un 8,6%. Després dels bons resultats intermensuals del mes de gener, el febrer dona continuïtat positiva en aquesta evolució de la contractació.

Podeu consultar l’informe complet del SIE a la secció del Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat.

Darrera actualització: 07.03.2022 | 15:18