El mercat de treball de l’Alt Penedès i el Garraf registra un discret mes de setembre

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 09:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe mensual del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, corresponent al mes de setembre.

El número d’aturats s’ha mantingut estancat a l’Alt Penedès, quedant-se en la mateixa xifra de 4.977 persones desocupades de l’agost, i amb una taxa del 9,97%. Les xifres frenen dos mesos consecutius d’augment d’atur a la comarca.

Per sectors, s’ha evidenciat un clar augment de quasi el 50% a l’agricultura, en què ha tingut impacte la finalització de les setmanes més intenses de la verema. L’atur intermensual va créixer a totes les franges d’edat, a excepció dels d’entre 25 i 34 anys, que va baixar un 3,4%.

En relació a la contractació, al setembre es van registrar 3.982 formalitzacions a l’Alt Penedès, un 9,25% menys que el mes anterior, que havia suposat la millor xifra absoluta de tot el 2022. El sector serveis va concentrar més del 56% d’aquests nous contractes, i la indústria el 31,2%.

Per la seva banda, l’atur va créixer un 3,7% al Garraf, deixant la xifra de persones desocupades en 7.769, i la taxa en el 12%. La variació intermensual només va resultar positiva al sector de l’agricultura, amb un descens del 17,2%, i per edats l’atur només va baixar entre els menors de 25 anys. Aquestes dades impliquen el segon mes consecutiu d’augment de l’atur a la comarca.

La contractació sí va experimentar un gran augment, amb un increment del 34%, fins assolir els 3.187 contractes al setembre. El sector serveis va enfilar les xifres capitalitzant quasi el 86% d’aquestes contractacions.

Aquestes bones dades arriben després del fluix mes d’agost, i remunta dos mesos consecutius de caiguda intermensual.

Podeu consultar les dades i l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 13.12.2022 | 10:56