Discret mes d’agost del mercat de treball a l’Alt Penedès i el Garraf

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 09:00

La contractació cau més d’un terç al Garraf i l’atur es manté a ambdues comarques.

La Mancomunitat Penedès-Garraf, des del Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE), ha presentat l’informe del mes d’agost de les dades d’ocupació i contractació a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. Les dades es poden consultar a l’apartat del Banc de Dades Socioeconòmiques del web mancomunitat.cat.

Alt Penedès

Si bé l’atur va registrar un augment quasi imperceptible del 0,2%, l’Alt Penedès va encadenar el seu segon mes consecutiu en que creix la desocupació, deixant la taxa en el 9,97%, amb un total de 4.977 persones aturades. Va augmentar en totes les franges d’edat a excepció dels majors de 45 anys.

Pel que fa a la contractació, sí que el balanç mensual va donar motius per l’optimisme amb un increment intermensual del 15,7%, que van suposar un total de 4.388 noves formalitzacions, i que redreça la variació intermensual negativa de l’anterior mes de juliol. L’agricultura i l’inici de la verema han remolcat part d’aquestes bones xifres amb gairebé un 25% dels contractes, per darrera de la indústria, amb un 28,8% i el sector serveis, que va liderar els resultats amb el 44,3%.

Garraf

Menys alegries a la comarca del Garraf, que va veure augmentar en 163 persones, fins als 7.489, el nombre d’aturats, situant la taxa en l’11,62%. La desocupació només es va reduir en la franja dels menors de 25 anys.

Aquestes dades suposen un augment de l’atur en relació al juliol del 2,2%, la pitjor variació intermensual en un any i que trenca una seqüència d’un quatrimestre continuat de baixada.

A l’agost es van signar 2.376 nous contractes, un 35,5% menys que el mes anterior i que se situa en una xifra absoluta molt similar a les registrades l’agost de l’any passat. Aquestes dades queden molt lluny de les formalitzacions dels mesos anteriors de maig, juny i juliol, quan es va concentrar el gruix de la contractació en previsió a la temporada d’estiu i turística a la comarca. El sector serveis va representar més del 84% d’aquests contractes.

Darrera actualització: 08.09.2022 | 14:10