Dia mundial de l'educació ambiental

Dimarts, 26 de gener de 2021 a les 00:00

Dimarts dia 26 de gener, se celebra el dia mundial de l’Educació Ambiental, un sector que cada dia pren més importància per conscienciar sobre la necessitat de conservar i protegir el Medi Ambient.

El canvi climàtic i les conseqüències derivades (extinció d’espècies, fenòmens meteorològics extrems, la reducció del casquet polar de l’Àrtic i del Permafrost...), la reducció de la capa d’Ozó, la contaminació dels sòls, de l’atmosfera i de les nostres aigües, la generació de milers de tones de residus o el consum de recursos no renovables, són només alguns exemples que ens indiquen la urgència d’actuar i mitigar les problemàtiques ambientals causades per un model basat en la societat del consum i l’explotació continuada dels recursos naturals.

Davant la necessitat inajornable de reconduir els nostres actes i el nostre model de vida, es fa necessari educar a la ciutadania, dotant-la d’informació i recursos per tal de facilitar una presa de decisions responsable, com l’opció de transició cap al canvi.

Des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ens conviden a reflexionar sobre el paper que tenim com a ciutadanes i ciutadans en l’educació ambiental, posant de relleu la capacitat col·lectiva a l’hora de transmetre valors i bones pràctiques. Per aquest motiu, posa a disposició les seves eines i recursos amb l’objectiu de promoure la divulgació i difusió ambiental. Així, enguany ha editat un calendari 2021, que inclou informació d’interès, recomanacions i eines perquè la ciutadania adopti bons hàbits i contribueixi a fer plegats un món més sostenible.

Mitjançant les xarxes socials, el servei també informa de les campanyes que realitza en els municipis així com d’altres recursos, idees, eines i assessorament per tal de caminar cap a una societat més sostenible.

En motiu de la diada, l’equip del servei assistirà al Congrés Nacional d’Educació Ambiental a la sessió “Mirades per la transformació”, participant en dinàmiques grupals amb diferents professionals del sector, amb l’objectiu d’aportar les experiències del Penedès-Garraf i sumar esforços en aquest canvi col·lectiu.

Darrera actualització: 26.01.2021 | 08:14