Consells per ambientalitzar els àpats festius

Dimarts, 17 de desembre de 2019 a les 00:00

Des del Servei d’Educació Ambiental proposen portar a la pràctica un seguit de mesures per a fer que les celebracions d’aquestes dates siguin ambientalment més sostenibles.

Estem en època de celebracions i grans àpats amb la família, els amics i l’empresa, i cal tenir en compte que sovint en l’organització de qualsevol esdeveniment ve implícita una petjada ecològica derivada del consum de recursos naturals, la generació de residus i l’emissió de GEH (gasos d’efecte hivernacle). 

Ara tenim l’oportunitat de celebrar-los amb el mínim impacte ambiental possible i promoure bones pràctiques en sostenibilitat.

Per aconseguir-ho, el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf proposa una sèrie de recomanacions per dur-les a terme tant en l’organització i els preparatius (vaixella, menjar, decoració, mobilitat...) com mentre es desenvolupa i finalitza la festa (climatització,  il·luminació, gestió de residus, neteja dels espais...).

Les recomanacions es plantegen des de dues visions, primer explicant  els elements prioritaris en l’organització de l’esdeveniment, per detallar després, els objectius que s’aconseguiran amb la implementació de la mesura. 

El document es pot consultar i descarregar en el web de la Mancomunitat.

Darrera actualització: 17.12.2019 | 09:13