Comença la vaga en la recollida de residus porta a porta

Dissabte, 8 d'octubre de 2022 a les 11:00

La Mancomunitat Penedès-Garraf denuncia l’incompliment dels serveis mínims establerts pel Departament d’Empresa i Treball en la primera jornada de vaga.

La Mancomunitat Penedès-Garraf lamenta que durant la primera nit de vaga dels treballadors de PREZERO, empresa concessionària de la recollida de residus porta a porta a cinc municipis de l’Alt Penedès, s’hagin incomplert els serveis mínims acordats pel Departament d’Empresa i Treball.

Els serveis mínims establien una cobertura del 50% tant a domicilis com en la recollida comercial, i un servei habitual en l’entorn de centres sanitaris i d’assistència, centres d’ensenyament amb servei de menjador i mercats municipals.

La Mancomunitat reiterarà i exigirà a l’empresa adjudicatària la prestació escrupolosa dels serveis mínims acordada i mantindrà un intens seguiment per garantir-ne el compliment, per tal de reduir l’impacte i afectació que aquesta vaga i l’incompliment flagrant dels serveis mínims està produint als veïns i veïnes d’aquestes cinc localitats.

Consells i recomanacions per la ciutadania

Donada les característiques de la vaga, des de la Mancomunitat s’apel·la a la col·laboració ciutadana per tal de reduir l’impacte que aquesta situació pot produir en la gestió i recollida dels residus urbans:

  • Es recomana intentar reduir la generació de residus i el seu volum.
  • Resulta important fer una bona recollida selectiva i mantenir a casa aquells residus que generen menys olors, com és el cas del paper i cartró.
  • En cas que la recollida del cubell no sigui possible, es demana a la ciutadania que guardi els residus fins a la propera recollida prevista.
  • Respecte aquells residus que no siguin recollits i no es puguin retenir a casa, com ara els bolquers, poden ser gestionats en les àrees d’emergència.
Darrera actualització: 08.10.2022 | 11:01