Campanya «raons de pes» per reduir l’ús envasos per anar a comprar

Dimarts, 5 de desembre de 2023 a les 09:00

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Amb aquesta acció en els establiments de Torrelles de Foix, es vol contribuir a canviar els hàbits de consum de la ciutadania, fomentant l’ús d’envasos reutilitzables i reduir els plàstics d’un sol ús alhora que facilitar en aquells comerços en què sigui possible, la venda a granel amb l’objectiu de generar menys residus.

La campanya neix a partir de l’entrada en vigor del Reial Decret 1055/2022 que aposta per la venda a granel com una opció per generar menys residus d’envasos i promou l’acceptació per part dels establiments comercials dels recipients reutilitzables que porti la seva clientela.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, també aconseguim disminuir presència de microplàstics en els aliments i els productes alimentaris que comprem a granel, fomentem un comerç local més sostenible i contribuïm a mitigar el canvi climàtic, ja que reduïm les emissions de CO₂ provinent de la producció d’envasos.

Comprar amb el teu envàs reutilitzable té premi

Els establiments adherits a la campanya són Autoservei Parellada, Làctics Foix i Cal Gilli,a més a més Cal Xullat i Can Pardo oferirà als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquests establiments es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el propi envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, la botiga obsequiarà el client amb bosses reutilitzables o carmanyoles per comprar sense residus.

Coincidint amb la campanya al comerç, estarà habilitada l’exposició Prou! Plàstics al Casal de la gent gran, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que se’n deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús, per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats. El Servei d’Educació Ambiental farà visites guiades a l’escola.

Darrera actualització: 05.12.2023 | 10:52