Campanya "La mascareta, sempre al rebuig"

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 21-29 de novembre, el Servei d’Educació Ambiental impulsarà aquests dies, amb el suport dels ajuntaments i administracions locals, una campanya de sensibilització i conscienciació per tal de fomentar la reducció dels residus i una millora en la seva separació.

Durant els propers dies, a través de les xarxes socials, es durà a terme una acció de comunicació centrada en la gestió, com a residu, de les mascaretes d’un sol ús. Es tracta d’una proposta gràfica amb una sèrie de tres imatges, acompanyades de missatges molt concrets, en què es recorda la importància de llençar-les a la paperera o a la fracció del rebuig; s’alerta dels riscos i efectes que aquest tipus de residus tenen sobre l’entorn natural, i s’anima a apostar pels models reutilitzables. Aquest material gràfic i les adaptacions es posaran a disposició dels Ajuntaments per tal que puguin fer d’altaveu i participar d’aquesta tasca col·lectiva de sensibilització i respecte pel medi ambient.

En aquesta mateixa línia pedagògica sobre com i on llençar correctament els residus, el Servei d’Educació Ambiental també ha preparat una altra acció de comunicació digital per alertar sobre l’increment dels impropis - aquells residus que es llencen als contenidors de recollida selectiva, però que no corresponen a aquella fracció –,  en especial a la fracció del paper i cartró, en què sovint s’hi aboquen materials i residus que han d’anar a un altre contenidor.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 08:49

Imatges

Mascareta sempre al rebuig mascareta mai al terra