Augment de la contractació a l’Alt Penedès i el Garraf

Dimarts, 7 de febrer de 2023 a les 09:00

El primer mes del 2023 deixa un creixement de la contractació a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf amb un petit repunt de l’atur, segons es desprèn del darrer informe del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

A l’Alt Penedès, l’atur es va incrementar al gener en poc més de tres dècimes, situant la xifra de persones desocupades en 5.026, un 2,9% menys que ara fa un any, i mantenint la taxa en el 10%. El descens més significatiu, prop del 5%, es va registrar a l’agricultura i la construcció, en aquest ordre. Cal remarcar l’augment de l’atur en la franja dels joves fins als 34 anys, que va créixer un 16% amb relació al mes anterior.

La contractació sí que va experimentar un augment destacat, amb un creixement del 14,8%, amb un total de 2.724 noves formalitzacions, dels que un 61,5 % es van donar al sector serveis i un 32% a la indústria. Tot i que en termes absoluts suposa el tercer pitjor registre dels darrers 12 mesos, les xifres permeten donar un petit respir després del discret tancament de 2022.

El mes de gener també va representar un petit augment de les dades d’atur al Garraf, tancant el primer mes de l’any amb 7.787 persones aturades i una taxa que se situa en el 12,03%. El descens més remarcable es va donar a la construcció (-2,63%) i, tot i que de manera feble, la desocupació va pujar en totes les franges d’edat.

Amb 2.006 noves formalitzacions al mes de gener, la contractació va experimentar un augment del 5,8% al Garraf, una dada positiva que tanca tres mesos consecutius, des de l’octubre, amb una variació intermensual negativa, encara que suposa un dels mesos més discrets en el global del darrer any. Un 85,6% d’aquests nous contractes van generar-se al sector serveis.

Podeu consultar totes les dades i l’informe complet a la secció Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Darrera actualització: 07.02.2023 | 10:43