Ampliació i millora de la deixalleria municipal de Cubelles

Dimecres, 15 de juny de 2022 a les 09:00

Les obres començaran dilluns 27 de juny i tenen una durada prevista d’entre 4 i 5 mesos. Dimecres 22 de juny les instal·lacions romandran tancades al públic pel trasllat dels contenidors al nou emplaçament.

L’objectiu de les obres és modernitzar les instal·lacions i facilitar a la ciutadania de Cubelles una descàrrega més fàcil, autònoma i agradable. La reforma servirà per augmentar la capacitat d’emmagatzematge d’alguns dels residus i optimitzar la distribució dels elements fixes i estructurals a la deixalleria municipal, afavorint la mobilitat de la càrrega i descàrrega dels vehicles. Així mateix s’augmentarà la il·luminació de l’espai i es millorarà la senyalització del recinte.

Mentre durin les obres s’habilitarà al solar del costat de l’actual deixalleria, un espai temporal per seguir prestant el servei en el seu horari habitual. L’inici del traslladat de tots els contenidors a aquest nou espai, serà el proper dimecres 22 de juny, i per aquest motiu la deixalleria romandrà tancada.

Les obres comportaran una afectació parcial del servei i no es podran recollir els següents residus; olis mineral i vegetals, i productes especials com ara filtres d’oli, tòners, dissolvents halogenats i no halogenats, radiografies, aerosols, extintors, sòlids i pastosos i pintures de tot tipus. Es demana al ciutadania que acumuli temporalment aquest residus, fins que finalitzin les obres a la deixalleria, en què es tornaran a recollir i gestionar.

El personal de la deixalleria informarà a les persones usuàries del funcionament de les instal·lacions temporals, resolent els dubtes que puguin sorgir, a més d’advertir de qualsevol alteració addicional en el servei que es pugui produir a conseqüència de l’evolució de les obres.

Les obres suposen un cost total de 205.435,62 euros (IVA inclòs), finançats conjuntament per l’Ajuntament, que aporta 105.816,12 euros i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que aporta 99.619,50 euros, mitjançant una subvenció atorgada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, com a entitat responsable del servei.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha iniciat aquest mes de maig, el procés de licitació del servei de gestió i explotació de les deixalleries municipal, que inclou la deixalleria municipal de Cubelles, que introduirà millores tecnològiques en la seva gestió així com el subministrament d’elements que permetin un consum ambientalment més sostenible i la potenciació de la reutilització dels residus durant els propers anys.

Darrera actualització: 15.06.2022 | 09:23