Ajuts econòmics per facilitar l’autoocupació

Dilluns, 13 de desembre de 2021 a les 00:00

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf informa del termini de sol·licitud d’ajuts econòmics per tal de facilitar l’autoocupació dels joves menors de 30 anys en situació de demandant d'ocupació no ocupat (DONO) o bé acollits al Programa de Garantia Juvenil, que ha presentat el departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Entre els requisits per acollir-se a aquestes subvencions, cal esmentar:

  • Haver-se donat d’alta de manera ininterrompuda al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), al règim especial de treballadors del mar, al règim especial de treballadors de la mineria del carbó o a la mutualitat del col·legi professional corresponent, durant un període de dotze mesos.
  • Estar prèviament inscrita com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). O inscrita al programa Garantia Juvenil en situació “inscrita beneficiària”
  • Haver-se donat d’alta com a treballadora autònoma des de l’1 d’octubre de 2020 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds de subvencions.
  • No haver estat beneficiaris dels ajuts vinculats al programa per afavorir l’autoocupació de persones joves inscrites al programa Garantia Juvenil entre 2017 i 2020.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia aquest divendres 10 de desembre i fins a les 15 hores del 10 de gener de 2022.

El formulari de sol·licitud es pot obtenir al Canal Empresa (http://canalempresa.cat) o a l'apartat «Tràmits» del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat).

Per a més informació i assessorament també podeu adreçar-vos al SIE:

  • de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, al telèfon 93 810 06 98 Opció 3
  • o al correu electrònic sie@mancomunitat.cat

Cal concertar cita prèvia per a l’atenció presencial.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 08:54