A l’abril cau l’atur a l’Alt Penedès i el Garraf.

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 09:00

La Setmana Santa i la reforma laboral disparen la contractació un 4% al Garraf.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat l’informe del mercat de treball a les comarques de l’Alt Penedès-Garraf corresponent al mes d’abril de 2022. 

A l’Alt Penedès es va registrar el mes passat un descens de la desocupació de l’1,7%, deixant la xifra total d’aturats en 5.097 persones, que suposa una taxa del 10,2%. El sector en què més s’ha notat aquest descens ha estat a la indústria; també cal subratllar la caiguda en totes les franges d’edat. Així mateix, aquestes dades suposen la millor variació interanual en un mes d’abril en la darrera dècada.

L’aplicació de la reforma laboral ha tingut una incidència indiscutible en la contractació indefinida. Tot i signar-se un 13.7% menys contractes que el mes anterior, cal destacar que un 39% de les 2.633 formalitzacions de l’abril a la comarca van ser indefinides, que implica un augment intermensual del 18%. 

El sector serveis va concentrar gairebé la meitat de la contractació a l’Alt Penedès, amb el 49,2%, mentre la indústria va suposar el 42,4%.

L’atur també es va reduir al Garraf durant el passat mes d’abril en un 2%, situant la taxa de desocupació en el 12,2% amb un total de 7.938 persones, que deixa enrere dos mesos d’increment de l’atur i que suposa també la millor variació intermensual del darrer semestre.

La contractació va experimentar un bon repunt de gairebé el 4%, fins a les 2.642 formalitzacions, de les quals un 85% al sector Serveis, empentat sens dubte per les vacances de Setmana Santa. A més, 1 de cada 3 contractes va ser indefinit. 

Podeu consultar l’informe complet a la secció del Banc de Dades Socioeconòmiques del web de la Mancomunitat Penedès-Garraf www.mancomunitat.cat

Darrera actualització: 09.05.2022 | 13:57