El CAAD Penedès busca voluntariat per cuidar gats acabats de néixer

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 10:00

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants.

El CAAD Penedès ha activat el programa de cases d’acollida de gatets lactants per tal de donar-los una millor atenció i cura. Per aquest motiu fa una crida a persones voluntàries que vulguin fer-se càrrec de cadellades abandonades que arriben al centre, en molts dels casos sense mare, per tal de garantir la supervivència de molts d’aquests animals i incrementar també les possibilitats d’una futura adopció.

Després de 3 anys de funcionament del programa, s’ha comprovat que és una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes. Per facilitar aquesta tasca a les persones que hi participen, s’han editat uns recursos informatius, consultables al web, molt gràfics i entenedors, que informen i resolen els dubtes, abans i durant el procés de casa d’acollida.

Es tracta d’una mesura d’emergència i pal·liativa davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any, i la col·laboració ciutadana es fa imprescindible. Des de la Mancomunitat s’insisteix en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics, ja que es calcula que més del 60% de gatets nascuts al carrer, provenen de gats amb propietari. 

Què implica fer de persona mainadera de gatets lactants

El CAAD Penedès proposa a les persones o famílies voluntàries una acollida temporal dels animals -cadells de menys de dos mesos sense mare- fins que mengin tot sols.

És convenient que la persona voluntària resideixi prop del centre, ja que els cadells arriben sense avisar i amb poc marge d'hores per trobar casa d’acollida. Cal comprometre’s a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb persones, de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible. Els professionals del CAAD facilitaran recursos informatius i s'encarregaran de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d'adopció final.

Les persones interessades poden escriure a caad@mancomunitat.cat, emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat o bé trucar al 93 810 06 98 opció 2.

Darrera actualització: 12.05.2021 | 11:58