Xerrades informatives sobre la separació de la fracció orgànica a Vallpineda

Dilluns, 18 de setembre de 2017 a les 00:00

Es donaran pautes i recursos per fer correctament la recollida selectiva porta a porta de la brossa orgànica i de la fracció resta.

Els dies 20, 21 i 22 de setembre l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes farà a Vallpineda unes xerrades informatives adreçades als veïns i veïnes d’aquesta urbanització per explicar com fer a casa la separació de la fracció orgànica de les escombraries i la seva posterior recollida porta a porta.

Les reunions s’iniciaran a les 19 hores al Centre Esportiu Vallpineda (Av. Santíssima Trinitat, 28) i el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf informarà als assistents sobre com fer correctament aquesta recollida selectiva i també es lliurarà a les persones presents diferents recursos necessaris per a fer-ho, com un cubell domèstic per a la fracció orgànica (marró) o bosses compostables.

La brossa orgànica, que representa el 37% de les escombraries que fem (en pes) diàriament a casa, correspon a les restes de menjar i de les plantes. Un cop recollida selectivament es porta a la planta de compostatge ubicada a Sant Pere de Ribes per transformar-la en compost, un adob de gran valor biològic que retornem al sòl, reduint així el seu impacte ambiental i contribuint a la reducció de metà i de diòxid de carboni, responsables de l’escalfament de l’atmosfera. La brossa orgànica és un recurs molt valuós de reaprofitament.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:01