Tots alerta davant els incendis forestals

Dimecres, 21 de juny de 2017 a les 00:00

Les administracions i entitats del territori ratifiquen el compromís de cooperació davant les emergències per foc.

Coincidint amb l’inici de l’estiu i de l’època d’alt risc d’incendi forestal, la Mancomunitat Penedès Garraf ha reeditat l’acord de cooperació municipal per emergències de foc adoptat a Canyelles ara fa un any. La iniciativa que lidera la Mancomunitat compta en aquests moments amb 19 ajuntaments adherits i segons Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat “ha estat una base de cooperació que ha permès impulsar projectes com la instal·lació a les nostres comarques de videocàmeres de vigilància de masses forestals amb la Federació d’ADF del Penedès Garraf”.

El projecte, que estendrà el sistema de vigilància en remot que ja funciona a l’ADF Subirats, està finançat per la Mancomunitat i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha destacat que la participació de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestal en el projecte permetrà conèixer i valorar de primera mà el funcionament de l’experiència en vistes a complementar les tasques de vigilància que realitzen a la província.

En l’acte també s’ha presentat als alcaldes i regidors la campanya 2017 d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona, un programa de suport als municipis en la prevenció de focs al bosc durant els mesos d’estiu.

L’acte així mateix ha comptat amb l’assistència de representants de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels bombers de la Generalitat de Catalunya i de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès Garraf.

En finalitzar la presentació, s’ha fet la signatura de ratificació dels acords de cooperació municipal per les emergències de foc amb la participació del Diputat.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:37