Mediona: campanya de foment de la recollida selectiva

Dimarts, 13 de juny de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Mediona i la Mancomunitat Penedès Garraf realitzen una campanya de reforç de la recollida selectiva dels residus.

Al llarg del mesos de juny i juliol, l’equip d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf visitarà totes les llars del municipi amb l’objectiu d’informar tant la població que viu tot l’any com a aquells que només hi són en períodes de vacances. L’objectiu de la campanya és millorar la quantitat i la qualitat de les diferents fraccions de residus i en especial, millorar la qualitat de la fracció orgànica.

En les visites a les llars, les educadores ambientals informaran i facilitaran les tasques per a realitzar una correcta separació en origen de les diferents fraccions dels residus (orgànica, paper i cartró, envasos lleugers, vidre i deixalleria).

La campanya també contempla realitzar 3 xerrades informatives en diferents nuclis i urbanitzacions de Mediona. Així, les xerrades seran a les 6 de la tarda el dimarts 13 de juny a Sant Joan de Mediona, el dimecres 14 a la Font del Bosc i dijous 15 a Sant Elies. Als assistents a les xerrades informatives se’ls farà entrega d’un joc de bosses de ràfies per separar els residus a casa i un recurs informatiu amb les indicacions de com fer la recollida selectiva de totes les fraccions.

Així mateix es visitaran els establiments comercials del municipi per a que es sumin a la campanya i evitin l’ús excessiu d’embolcalls innecessaris i superflus a l’hora de realitzar la compra. Cal tenir en compte que reciclar permet recuperar materials i evita extreure matèries primeres del medi, generant més contaminació de l’aigua i l’atmosfera.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:51