Dia Mundial del Medi Ambient 2017

Dilluns, 5 de juny de 2017 a les 00:00

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, una celebració impulsada per les Nacions unides per promoure la protecció i millora de l’entorn natural del planeta.

La temàtica principal de la celebració aquest 2017 és connectar les persones amb la natura. Des del Servei d’Educació Ambient ens animen a parlar de “re-connexió”, de tornar a establir el vincle que va quedar enrere en algun punt del camí de la evolució de les persones.

La visió actual de la natura ens la presenta com si fos quelcom fora de les nostres vides, com un escenari aliè a nosaltres en què no ens afecten els canvis que pateix. Hem dividit el món en dos parts: els humans i tota la resta.

Sovint s’entén el Medi Ambient com la natura, els arbres o els animals i es perd de vista que es tracta d’un sistema interconnectat, on també es donen realitats urbanes, rurals, amb accions socials i culturals. Qualsevol modificació que es faci en algun dels elements del sistema afectarà a la resta, i oblidem que els humans també formen part del sistema i en som dependents.  Hem de tenir present que les nostres accions tenen un gran impacte en ell i que les conseqüències també ens retornen….

Cal tenir present aquest pensament tot l’any, però en un data assenyalada com el 5 de juny, us animem a aportar el vostre gra de sorra.

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) us anima a participar d’aquest dia tan important a través de les xarxes socials, donant a conèixer el vostre parc natural preferit, ja sigui amb imatges, vídeos, gifs… i fent servir les etiquetes #DiaMundialdelMediAmbient i #ConlaNaturaleza.

Des del Servei d’Educació Ambiental us animem a participar en qualsevol de les activitats que s’organitzen des de les Administracions Públiques o Associacions i entitats al voltant d’aquesta data per millorar o conservar el nostre entorn i que ho compartiu sota l’etiqueta #DMMA2017.

Estem amb la natura, som la natura. Gaudeix d’ella amb tots els sentits: observa la seva diversitat de colors, descalçat per sentir la terra als teus peus, escolta els sons del bosc, ensuma la seva frescor i escolta la seva diversitat de vida. Connectem-nos amb la natura.

Comparteix

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:54