Campanya de reforç de la recollida de residus porta a porta a Sant Quintí de Mediona

Dimarts, 19 de setembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per millorar la quantitat i qualitat de la fracció orgànica i la resta de residus recollits selectivament.

Durant els mesos de setembre i octubre de 2017 les educadores del servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, visitaran els establiments comercials i les llars del municipi per informar i resoldre dubtes sobre com realitzar una correcta recollida selectiva, tant de la brossa orgànica com de la resta de residus que es recullen a la població. En les visites s’entregarà un paquet de bosses compostables i un recurs informatiu que inclourà tots els circuits de reciclatge existents al municipi i els horaris de les recollides porta a porta.

En paral·lel a aquesta acció informativa personalitzada, dijous 28 de setembre es realitzarà una xerrada informativa a les 19:30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en què s’explicarà la importància de separar els residus en origen i com fer-ho correctament, posant especial deteniment en la informació sobre la recollida selectiva de la fracció orgànica i dels recursos necessaris per a realitzar aquesta recollida. Als assistents se’ls informarà de les dades de recollida selectiva al municipi i se’ls obsequiarà amb un joc de bosses de ràfia per facilitar el reciclatge dels residus.

Actualment, Sant Quintí compta amb un percentatge de recollida selectiva proper al 70%, un índex molt superior a la mitjana catalana (38%), però que encara té un marge gran de millora. Per això, des de l’Ajuntament es veu necessari seguir realitzant campanyes educatives per reforçar la recollida de la fracció orgànica porta a porta. L’any 2016 es van recollir a Sant Quintí de Mediona més de 205 tones brossa orgànica, una fracció de les escombraries fàcilment recuperable que es pot convertir en compost, un adob orgànic d’alt valor.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 18:51