S’obre el període per sol·licitar l’exposició “SOS Planeta”

Dissabte, 22 de juliol de 2017 a les 00:00

El Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf ofereix gratuïtament el recurs SOS PLANETA”, una exposició itinerant que mostra alguns dels impactes ambientals que generen els residus sobre el planeta.

L’exposició, que està narrada en primera persona per un grup de nois i noies de diferents indrets (Àfrica, Àsia i Europa), té l’objectiu de mostrar la problemàtica dels residus a nivell global del planeta però incidint també en els impactes socials i econòmics que generen els residus sobre el conjunt de la ciutadania i dels territoris d’arreu del món.

En els diferents plafons, es reflexiona de manera directa sobre la greu situació de desigualtat que genera l’actual model socioeconòmic i de consum entre els països industrialitzats i els països en vies de desenvolupament, explicant exemples concrets d’impactes ambientals generats pels residus (per exemple la problemàtica dels residus alimentaris, del comerç de residus tòxics cap a països del 3r món, la contaminació dels oceans, etcètera…)

Alhora, mostra alternatives en aquests impactes i aporta solucions que passen sempre per la reducció i la prevenció dels residus, pel reciclatge i per un altre model de societat i relacions mundials.

L’exposició “SOS PLANETA” és per a espais interiors i requereix un espai aproximat de 10 metres lineals, ja que la composen de 10  plafons de vinil de 75 X 160 cm impresos a tot color, amb els seus suports corresponents.

El transport, muntatge i desmuntatge són a càrrec del Servei d’Educació Ambiental que també realitza visites guiades a l’exposició i ofereix un dossier didàctic amb activitats relacionades amb cadascuna de les problemàtiques que s’hi exposen.

La exposició pot ser sol·licitada pels ajuntaments membres de la Mancomunitat, pels centres d’ensenyament de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf així com per les entitats socials i culturals d’aquestes comarques.

Només cal enviar la petició al correu electrònic educacioambiental@mancomunitat.cat, exposant les dates, l’espai, el municipi i les dades de l’entitat, centre o ens responsable de la petició.

Darrera actualització: 19.05.2019 | 19:18