Observatori al dia de l'Alt Penedès 2024

 

 

ES CONSOLIDA LA CAIGUDA DE L’ATUR AL MES D’ABRIL

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha publicat les últimes dades del mercat laboral per les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf corresponents al mes d’abril, confirmant una tendència a la baixa en els registres d’atur i un dinamisme continuat en l’ocupació durant aquest inici d’any.

L’Alt Penedès va finalitzar el mes d’abril amb 4.841 persones sense ocupació, una reducció de vuit dècimes respecte al mes anterior, establint la taxa d’atur en un 8,88%. Aquest descens va ser més pronunciat entre els joves menors de 25 anys i la franja d’edat fins als 44 anys. En l’agricultura, l’atur va disminuir gairebé un 5,6%, mentre que en la construcció va augmentar prop d’un 4,6%.

Aquestes xifres reflecteixen quatre mesos consecutius de disminució de l’atur i la millor xifra absoluta d’aturats des de setembre passat.

Durant el mes passat es van formalitzar un total de 2.417 contractes, suposant un increment de més d’un 0,9% respecte a març. D’aquests, un 57% es van registrar en el sector serveis, un 26,6% a la indústria i prop d’un 12,4% en l’agricultura.

Pel que fa al Garraf, l’atur va baixar un 0,35% el mes passat, situant la taxa de desocupació en un 10,06%. Les variacions per sectors van ser molt tènues, però es va destacar una reducció del 13,4% entre els menors de 25 anys. Aquest és el tercer mes consecutiu de disminució de l’atur a la comarca, amb la xifra absoluta d’aturats situada en 7.454, el millor registre des de l’octubre.

La creació d’ocupació va sumar un total de 2.034 nous contractes el mes passat, gairebé un 4,1% més que a març, amb el sector serveis absorbint gairebé el 86,7% d’aquests nous llocs de treball.

Podeu consultar l’informe complet del servei a l’apartat Banc de Dades Socioeconòmiques del web www.mancomunitat.cat.

 

 

Alt Penedès i Garraf, dilluns 13 de maig de 2024.

 

 

 

 

Darrera actualització: 13.05.2024 | 10:01